Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68 Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php:68) in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/download-monitor/src/DownloadHandler.php on line 481 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php:68) in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 624 Agile kurser og coachingforløb | VILMA Consulting
Agile kurser og coachingforløb

Agile kurser og coachingforløb

VILMA consulting er specialiset i alle aspekter af agile metoder og agile kurser; fra enkeltstående agile teams med egen kontinuerlig videreudvikling til skalerede agile implementeringer på tværs af organisationer med 1000+ medarbejdere.

Alle agile kurser og forløb kombinerer teori med praksis fra adskillige organisationer og på tværs af brancher. Målet for alle de agile implementeringer vi har været involveret i, har altid været at levere mest mulig forretningsværdi. For at opnå det, er det væsentligt at få forretningssiden og teknologisiden af produktudvikling til at arbejde som et sammenhængende team.

VILMA Consulting tilbyder derfor 

 • Agile coaching
 • Hands-on agile kurser der fokuserer på praksis
 • Scrum@Scale undervisning og coaching
 • SAFe kurser med/uden certificering
 • Foredrag om agile temaer
 • Hire for attitude and train for skills‘ forløb 

Herunder finder du yderligere beskrivelse af hvad vi tilbyder indenfor coaching, hands-on undervisning, certificering og rådgivning til alle niveauer.

Agile Coaching 

Agile Coaching er en moderne udgave af sidemandsoplæring, hvor coachen er den erfarne agile kollega. Det henvender sig til samlede agile  teams, ScrumMastere, Product Owners samt organisationens projekt- og programledelse/ PMO. Coaching af agile teams henvender sig i høj grad til teams med bred diversitet på uddannelsesbaggrund, kulturel oprindelse, sprog mv, eftersom dette i særlig grad påvirker etablering af teams, ligeværdig aktiv deltagelse fra alle teammedlemmer og etablering af fælles agile normer for teamet. 

Læs mere her om det konkrete forløb for Product Ownere her Bliv Product Owner for et High Performance Team. 

 

Hands-on kurser

Hands-on kurser der fokuserer på praksis er målrettet til teams med ScrumMaster, (grupper af) Product Ownere samt projekters/ programmers governance. Hands-on kurserne er særligt relevante for virksomheder/ organisationer, der skal til at starte den agile rejse, forholdsvist ny-etablerede teams, samt teams hvor effektivt samarbejde og/eller lav tillid er identificeret som en udfordring. Kurset kan tillige anvendes som effektiv metode til at introducere nye team-medlemmer til virksomhedens specifikke agile implementering.  

Hands-on kurset for Product Ownere er ideelt for virksomheder/ organisationer der er helt eller delvist nye i forhold til agile metoder, og skal etablere flere teams parallelt, og derfor har behov for effektivt at  klæde flere Product Ownere på til at løfte ansvaret. Product Ownerne vil derefter dele det samme fundament for hvordan og hvornår de er mest værdiskabende. Som sidegevinst er et internt forum for sparring og vidensdeling efter samme principper (COP – Community of Practise) samtidig kickstartet. 

Scrum@Scale® undervisning og coaching

Scrum@Scale® kom i gang er målrettet til organisationer med behov for en “renere” agil produktudvikling kombineret med produktudviklingsaktiviteter af en størrelse, der fordrer koordinering for mere efficient leverance. 

Scrum@Scale er et agilt skaleringsrammeværk der både er baseret på scrum, og dertil anvender scrum til at skalere. Til at komme i gang med Scrum@Scale, kombinerer denne pakke elementer fra flere agile kurser, så den indeholder undervisning og coaching for teams, ScrumMasters, Product Ownere samt nødvendig undervisning/ coaching for de højere niveauer i Scrum@Scale. Dertil gøres fremdrift og succeser transparente via relevante målepunkter (metrikker) gennem hele transitionen.  

SAFe – Scaled Agile Framework

SAFe kurser med/uden certificering målrettet til organisationer og med udgangspunkt i organisationens nuværende metode. For organisationer der starter en SAFe transformation med lav grad af forudgående erfaringer med agile metoder, anbefaler vi en kombination af relevante SAFe certificeringer målrettet til hver funktion (udviklingsteams, managers, Product Ownere, arkitekter, DevOps mv) og praktisk orienterede hands-on agile kurser for teams, ScrumMastere og Product Ownere om det agile produktudviklings-flow gennem iterationerne. 

Management Sparring & Inspiration 

Foredrag om agile emner med fleksibel varighed, format samt jeres valg af emne. Eksempler på tidligere afholdte foredrag er 

 • Product Backlog prioritisation – overblik over metoder samt fordele/ulemper
 • Management sparring om skalering af agile – overblik over og sammenligning af etablerede agile skaleringsrammer
 • Introduktion til agile metoder for Sr. Management
 • KPI og opfølgning på program-niveau i en agil kontekst
 • Agile kontrakter vs. traditionelle kontrakter
 • Hvad er Agile, Scrum og Kanban – hvordan giver det værdi

 

“Hire for attitude and train for skills”

Hire for attitude and train for skills-program kan anvendes hvis udfordringen er at rekruttere den ideelle kandidat som ScrumMaster eller Product Owner. I dette tilfælde kan intern udvikling af den ønskede profil være et omkostningseffektivt alternativ.

Denne pakke henvender sig til “train for skills”-delen af at udvikle den rette profil af en nyansat eller intern kandidat, og gennemføre dette indenfor en evt. prøveperiode. Programmet kan kombineres med rådgivning om hvilke øvrige personlige egenskaber rekruttering kan fokusere på, og/eller frembringe en business case for hire for attitude, train for skills sammenlignet med traditionel ansættelse af en erfaren kandidat.

Øvrige kurser

Tilpassede kurser målrettet specielt til jeres virksomhed og jeres behov, afholdt i jeres virksomhed. En typisk pakke består at en 1-dags hands-on praktisk undervisning for udvilingsteamet og ScrumMaster kombineret med løbende coaching af team, ScrumMaster og Product Owner de følgende 2-4 iterationer, for derved at sikre at teori omsættes til praksis og forankres i teamets arbejdsmetoder. 

Alle programmer kan tilpasses til jeres virksomhed og kan tilbydes på både dansk og engelsk.

 

Læs mere om den agile coach

Kontakt VILMA Consulting.