Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68 Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php:68) in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/download-monitor/src/DownloadHandler.php on line 481 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php:68) in /customers/6/2/6/vilma-consulting.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 624 At blive et High Performance Team Starter med Product Owner’en | VILMA Consulting
At blive et High Performance Team Starter med Product Owner’en

At blive et High Performance Team Starter med Product Owner’en

Er det så simpelt? Ja!

Du bør aldrig undervurdere værdien af en virkelig, virkelig god Product Owner eftersom Product Owner kan betyde forskellen mellem succes og fiasko – til tider uden selv at være klar over det. Lad os starte fortællingen lidt før.

I den ideelle verden er listen af krav (Product Backloggen) altid i perfekt orden; dvs. alt er velspecificeret og velbeskrevet, både i forhold til hvad der er behov og hvad der ikke er behov for, sammen med den ønskede kvalitet velbeskrevet. Desuden er alt på Product Backloggen splittet i ”passende bidder”, således at teamet kan levere hver og en, inden for en sprint. Sidst men ikke mindst er alle elementer unikt prioriteret efter vigtighed, for at undgå tvivlstilfælde.

Det forberedende arbejde med at planlægge hvilket output der leveres ved sprintens afslutning, bliver gennemført effektivt, gnidningsfrit da alle svar er til stede, samt forudsigeligt da tilstrækkelig viden understøtter glat estimering af punkter på listen, og dermed den samlede forventning til sprintens resultat (sprintens mål). Igennem sprinten bliver forventninger løbende afstemt, hvis og når der er behov for det. Samlet gør det teamet i stand til til stadighed at levere i forhold til aftaler – og uden overraskelser.

Fint, men jeg befinder mig i den virkelige verden!

Og det er PRÆCIS det vi alle gør. ”Noget” går i stykker, love/regler bliver ændret, vi bliver ramt af konkurrence, faktisk kan ALT ske på en almindelig dag på kontoret. Forskellen i hvordan vi håndterer det, handler om hvordan vi er forberedte på det.

Så hvad skal jeg gøre?

For at få en idé om hvor du står, skal du have styr på de overordnede prioriteter. Hvad er vigtigt for din virksomhed, for teamet og måske nogle aktionærer.

  • Laveste gennemsnitlige omkostninger for udvikling
  • Korteste gennemsnitlige tid fra idé til idriftsat product
  • Nul fejl opdaget i produktion
  • Hurtigste reaktion på markedsændringer (eller andet), eller måske er noget helt andet vigtigst

Når de overordnede prioriteter er kendt, start med at samle data, og mål på det, både konsistent og vedholdende over tid. Tilfør synlighed og transparens  ved at resultater løbende deles med teamet og alle små som store forbedringer fejres. Det vil i sig selv føre til flere forbedringer.

Men HVORFOR vil det blive bedre?

I et tillidsbaseret miljø vil teamets stræben efter succes, afsløre de steder med overlevering af information, der kan forbedres. Og disse involverer i hovedsagen Product Owneren og (dele af) teamet, uanset om det handler om at indsamle information, effektivt strukturere information, dele informationen, samt stå til rådighed for yderligere information – både for teamet og interessenter.

Derfor kan Product Owner betyde forskellen mellem succes og fiasko!

For at komme frem til den nødvendige indsigt i samspillet, kan du enten starte med at vende hver en sten, eller slå dig sammen med en Agile Specialist der kan hjælpe med at vende de vigtigste sten først, således at du får resultater hurtigere.

Held og lykke med den agile rejse!

Majken Vildrik Thougaard, Uafhængig Agile Specialist, Ejer VILMA Consulting

 

PS: Product Owner’en kan ikke trylle, så en god ting er at sikre at Product Owner er empowered til at skabe succes!


One Reply to “At blive et High Performance Team Starter med Product Owner’en”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *