Nu er vi agile! Men var dét så det?

Nu er vi agile! Men var dét så det?

Jubii! Nu har vi agile arbejdsgange og alle er glade. Men er dét så det? Kunne vi blive (endnu) bedre, kunne vi levere (endnu) mere, kunne vi ”blive mere glade for vores agile omstilling”?

For hvordan kan man egentligt vide om det der er gjort er ”godt”, eller bare ”godt nok” og hvor meget bedre kunne det blive? Og hvad skal man gøre for at det kunne blive bedre?

 

I holder de agile møder som beskrevet, måske har i også et scrum board (digitalt eller som tavle) og en ScrumMaster – så må det da være agilt! Tja, det kan det sagtens være – men det er faktisk ikke en garanti. Man kan også være agil uden agile møder og board (det kræver bare noget andet).

Og derfor får i heller ikke den fulde værdiskabelse af at være agile!

Steder at kigge på jer selv er fx hvor lang tid der går fra ide til produktet er i virkeligheden. Hvor gode er i rent faktisk til at reagere på forandringer? Hvordan bliver i ramt, hvis i fjerner en nøgleperson fra teamet? Hvor tit og hvor længe venter teamet på en afklaring? Hvor motiveret er den enkelte? Leverer teamet på et stabilt og højt niveau? Trives den enkelte på teamet (og tror du de også er der om ½ eller 1 år)? Hvem repræsenterer teamet?

Disse er eksempler på spørgsmål der indikerer at i kan få mere agil værdiskabelse.

Men hvordan kan jeg vide det?

Det kræver at man opsøger informationen, lytter efter, når og hvor det bliver italesat. Og nogen gange kan andre personer bedre få svar, end man selv kan. Måske fordi det ikke altid bliver udtrykt på en 1-10 skala, men kommer (indirekte) frem til fx Sprint Review eller andre inspection tidspunkter. En erfaren og dreven Agile Coach, der selv har udfoldet de forskellige agile roller, ved hvordan det kommer til udtryk, og bør kunne se på teamets samspil og samarbejde, AT skoen trykker og hvor.

Held og lykke med den agile rejse

Majken Vildrik Thougaard, Uafhængig Agile Specialist & Ejer af VILMA Consulting

PS: Hvis du allerede har investeret i den agile transformation, så husk at tage værdiskabelsen med! Der er ingen der takker dig, for at lade den ligge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *